Eliminaatiodieetin periaatteet Royal Canin - Kuinka voit auttaa lemmikkiäsi eläinlääkärisi tuella ja Royal Canin -ruokavalion avulla

Miksi lemmikkisi tarvitsee eliminaatiodieettiä?

Eliminaatiodieetti auttaa eläinlääkäriäsi selvittämään, onko lemmikin iho-oireiden ja kutinan taustalla ruoka-aineallergia.

- Ruoka-aineallergioita diagnosoidaan säännöllisesti kissoilla ja koirilla, varsinkin alle vuoden ikäisillä koirilla.
- Iho-oireet johtuvat siitä, että eläimen immuunipuolustus aiheuttaa allergisen reaktion normaalisti harmittomia ruoan proteiineja kohtaan. 
- Ainoa luotettava keino ruoka-aineallergioiden määrittämiseen on niin kutsuttu eliminaatiodieetti.
- Eliminaatiodieetti kestää 6-8 viikkoa (tai eläinlääkärin neuvoman ajan), ja siinä lemmikin tavallinen ruokavalio vaihdetaan kliinisesti tutkittuun erikoisruokavalioon.
- Onnistuneen eliminaatiodieetin jälkeen palataan kokeeksi aiempaan ruokavalioon, jotta nähdään, palaavatko allergia oireet.
- Eliminaatiodieetin tuloksia häiritsevät vähäisemmätkin määrätä proteiineja, jotka ovat saattaneet olla allergiaoireiden taustalla.
- Onkoin erittäin tärkeää, ettei lemmikkisi saa MITÄÄN muuta ruokaa, ruoantähteitä, mausteita, herkkupaloja tai lisäravinteita eliminaatiodieetin aikana.

Miten eliminaatiodieetti toteutetaan?

Ensimmäinen vaihe - Eliminaatiodieetti Anallergenic-ruokavalion avulla

- käytä Royal Canin Anallergenic -erikoisruokavaliota 6-8 viikon ajan tai eläinlääkärin määrittämän ajanjakson
- lisää viikon kulueesa lemmikin syömään normaaliin ruokaan eliminaatiodieetin ruokaa enenevässä määrin, kunnes käytössä on vain uusi ruoka
- säilytä lemmikin normaalia ruokaa eliminaatiodieetin toisen vaiheen altistusjaksoa varten
- älä anna lemmikille mitään kaupasta ostettuja herkkuja, makupaloja, puruluita, suuhygieniatuotteita, hammastahnaa, makuaineita sisältäviä lääkkeitä tai ravintolisiä

Toinen vaihe - Alitusjakso (1-2 viikkoa)

- lisää pieni määrä (10-20%) lemmikkisi aiemmin syömää rukaa sekoitettuna Anallergenic-täysravintoon
- jos eliminaatiodieetin aikan hävinneet allergiaoireet (esim. kutina tai raapiminen) palaavat, eläinäläkäri voi diagnosoida lemmikillä ruoka-aineallergian

Vinkkejä onnistuneeseen eliminaatiodieettiin

- Muista kertoa kaikille läheisillesi, ettei lemmikillesi saa tarjota muuta kuin Anallergenic-ruokaa.

- Lemmikille ei saa siis antaa mitään makupaloja, herkkuja tai ruoantähteitä, ei edes kasviksia, jotka ovat saattaneet olla kosketuksissa lihan kanssa.

- Säilytä Anallergenic-ruokaa alkuperäis-pakkauksessaan, jotta se ei joudu kosketuksiin muiden ruokien kanssa, ja pidä pakkaus suljettuna aterioiden välissä.

- Jos lemmikkisi on tottunut saamaan herkkuja, voit varata pienen määrän päivittäisestä Anallergenic-annoksesta erilliseen puhtaaseen astiaan ja käyttää näitä makupaloina.

- Pese kätesi huolellisesi ennen Anallergenic-ruoan käsittelyä, varsinkin jos ole juuri käsitellyt ihmisten tia eläinten ruokaa.

- Käytä lemmikkisi Anallergenic-ruoalle erillistä kulhoa ja mittaa.

- Pese kulho ja mitta pesuaineella jokaisen aterian jälkeen ja huuhtele ne huolellisesti. 

Miksi eläinlääkärisi suosittelee Royal Canin Anallergenic-ruokavaliota?

Anallergenic on laadukas, helposti sulava ja hyvin maittava ruoka, joka sisältää kaikki lemmikkisi tarvitsemat ravintoaineet eikä käytännössä lainkaan allergeeneja eli allergiaa aiheuttavia proteiineja.

- Anallergenic-ruoan koostumuksessa on sovellettu samaa periaatetta kuin lehmänmaidolle allergisten lasten äidinmaidonkorvikkeissa.

- Anallergenic-ruoat proteiinit on hydrolysoitu eli pilkottu molekyylitasolla niin pieniksi, ettei immuunipuolustusjärjestelmä havaitse niitä.

- Mitä vähemmän eliminaatiodieetti sisältää mahdollisia allergeeneja, sitä luotettavampaa diagnosointi on.

- Anallergenic-ruoka ei sisällä käytännössä lainkaan allergeeneja, joten se on paras mahdollinen vaihtoehto eliminaatiodieetin ruokavalioksi.

Kirjaudu sisään ja arvostele tuote.


Liittyvät tuotteet
Artikkelit ja blogit